Kitarović raspustila Komisiju za pomilovanja

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović pod pritiskom javnosti bila je prinuđena da raspusti Komisiju za pomilovanja, koja je imenovana prošle godine.

Izvor: Tanjug

Petak, 05.02.2016.

17:20

Kitarović raspustila Komisiju za pomilovanja
Foto: Beta/AP

To, kako se objašnjava u hrvatskim medijima, formalno Komisija nije smenjena, al je prestala da postoji.

Do raspuštanja Komisije došlo je nakon reakcija javnosti izazvanih odlukom predsednice o pomilovanju 25 osoba, od kojih su tri spominjana kao posebno sporna a reč je o Leonu Sulću, Danku Seiteru i Vanji Goldbergeru.

Pozivajući se na svoja saznanja, portal Index navodi da su sami članovi te komisije smatrali da je proces pomiovanja nepovratno kontaminiran, tako da je odluka predsednice bila logična.

Na sastanku, dodaje se, nije provođena istraga kako je došlo do lobiranja Vladimira Šeksa i eventualnih drugih lobiranja, a članovi Komisije tvrde da su odluke koje su doneli u pomilovanjima inače kvalitetne. To znači da, bez obzira na to što je Komisija raspuštena, donete odluke su validne.

Bivši ministar pravosuđa Orsat Miljanić rekao je da Ministarstvo nije dalo nijednu suglasnost za pomilovanje osuđenika za krivična dela zloupotrebe droge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: