Ambasador SAD: Obamina poruka podrške Srbiji

Novi ambasador SAD Kajl Rendolf Skat izjavio je da je poruka predsednika Obame i državnog sekretara Džona Kerija da Srbija ima podršku Vašingtona.

Izvor: Tanjug

Petak, 05.02.2016.

20:13

Ambasador SAD: Obamina poruka podrške Srbiji

"Predsednik Obama i državni sekretar Keri su mi jasno poručili: Naša politika bi trebalo biti da podržavamo Srbiju na strateškom putu za koji se Srbija sama odlučila", rekao je Skat za RTS.

To je, kako je objasnio, Srbija koja ide ka zemlji koja je stabilna, demokratska, zemlja koja raste, koja pruža i priliku mladima, ali i našim investitorima koji imaju mogućnost da napreduju sa investiranjem u Srbiji.

Srbija ide ka zemlji gde je vladavina prava čvrsta, i koja sa optimizmom gleda u budućnost, istakao je on.

"Zemlji koja igra jednu pozitivnu ulogu u regionu, ali i u svetu", dodao je američki ambasador.

Skat kaže da je njegova prva poruka Srbiji da mu je veoma drago što je došao i da se raduje što će sarađivati sa srpskim narodom.

Inače, novi američki ambasador u Beogradu predstavio se video-snimkom na kojem na tečnom srpskom ističe da mu je čast da bude ambasador u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: