Živković: Sednica o smeni Gašića farsa

Lider Nove stranke Zoran Živković smatra da je današnja sednica parlamenta, na kojoj se govori o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića, farsa.

Izvor: B92

Petak, 05.02.2016.

13:31

Živković: Sednica o smeni Gašića farsa
Foto: Beta

Živković je novinarima u parlamentu rekao da je namera premijera Aleksandra Vučića da se predstavi kao "vrhovni zaštitnik svih civilizacijskih vrednosti, a time i prava žena i njihova zaštita od seksualnog uznemiravanja i ružnih reči".

"Podsećam da je srpska javnost odavno upoznata sa njegovim humanim radom, još od devedesetih godina, kada je bio ministar informisanja i jasno pokazivao civilizacijske vrednosti. Ja sam siguran da se tu ništa nije promenilo...”, rekao je Živković.

On smatra i da Gašić nije kriv zbog neprimerene izjave novinarki, već da je kriv Vučić, najpre što ga je postavio na to mesto, a onda i što ga nije smenio posle helikopterske nesreće 13. marta prošle godine.

Živković kaže i da to nije jedina krivica Vučića, da vlada ima mnogo afera i da je dobro “što će pasti na predstojećim izborima”, kada će, uveren je, njegova stranka pokazati šta je budućnost Srbije i vratiti Srbiju na pravi put, put 5. oktobra i Đinđića.

Stefanović: Da li će Gašić sada biti nagrađen?

Levica Srbije će glasati za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića, izjavio je danas lider Pokreta Borislav Stefanović i zatražio od premijera da kaže da li će ministar Gašić sada biti nagrađen, imajući u vidu primere iz prošlosti.

“Odlaskom Gašića nismo dobili nikakvu potvrdu da li će on preći na neko dobro plaćeno državno mesto ili ne. U svakom slučaju, ne verujem da bilo ko u Srbiji ne zna za slučaj Gorana Kneževića, koji danas radi u jednoj kompaniji za energetiku I prima preko million dinara mesečno”, rekao je Stefanović novinar u parlamentu.

Govoreći o razlozima za smenu, Stefanović je naveo loše stanje u vojsci i u namenskoj industriji, te pad helikoptera.

“Ovo danas što se dešava u skupštini je neka vrsta političkog cirkusa, zato što ministar Gašić prisustvuje, ali ne može da govori, jer u njegovo ime govori premijer Vučić, čime se pokazuje da nijedan ministar u ovoj vladi nije ništa drugo nego loš savetnik premijera Vučića”, istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: