"Svi džihadisti sa Kosova su identifikovani"

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Skender Hiseni izjavio je da je Kosovo identifikovalo sve one koji su poginuli u ratu u Siriji ili su iz te zemlje vraćeni.

Izvor: Beta

Sreda, 03.02.2016.

14:25

Default images
Getty Images

"Tačno je da je Kosovo po glavi stanovnika ima mnogo učesnika (rata) u stranim zemljama, ali sada imamo situaciju pod kontrolom. Identifikovani su skoro svi građani koji su ubijeni ili su se vratili iz Sirije. Učinićemo sve da se zaštitimo od ovog zla", rekao je Hiseni na trećoj konferenciji Germija Hill, koja se završava u Prištini.

Hiseni je podvukao da je policija Kosova opredeljena da obezbedi mirnu i sigurnu sredinu na celoj teritioriji.

On je dodao da je policija fokusirana na predupređenje radikalizma u kosovskom društvu, sa ciljem da zaustavi i predupredi terorizma i ekstremizam.

Hiseni je rekao da su krize u Siriji i Ukrajini imale uticaja i na bezbednosna kretanja na Zapadnom Balkanu i da je suštinska obaveza svih delova društava da se učini sve da se onemogući radikalizacija delova kosovskog društva.

Treću po redu konferenciju Germia Hil, koja je juče počela govorom premijera Ise Mustafe, organizuju Ministarstvo inostranih poslova Kosova i nemački Aspen institut, a glavna tema skupa je bila globalni izazovi i uloga NATO-a i EU na Zapadnom Balkanu.

Na skupu učestvuje 200 ljudi iz 40 država, među kojima je šest ministara spoljnih poslova i odbrane, politički predstavnici, urednici medija i stručnjaci iz oblasti bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: