Potvrda iz Moskve: BG želi ruske rakete i MiG-29

Srbija je zainteresovana za kupovinu ruskih sistema protivvazdušne odbrane tipa ”tor“, ”pancir“ i ”buk“, kao i za lovce MiG-29, piše “Sputnjik”.

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2016.

13:28

Potvrda iz Moskve: BG želi ruske rakete i MiG-29
foto: Beta/AP

Beograd se zainteresovao za njih nakon saopštenja o planovima Hrvatske da kupi američko naoružanje, saopštio je predstavnik Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.

”Razmatramo pitanje isporuke sredstava PVO i lovaca MiG-29 u Srbiju. Ova zemlja je naš strateški partner u Evropi u mnogim sferama, uključujući vojno-tehničku saradnju“, rekao je izvor.

Dana 15. januara saopšteno je da se Srbija, nakon objavljivanja planova Hrvatske o kupovini operativno-taktičke rakete MGM-140 ATACMS od SAD, zainteresovala za ruske sisteme PVO tipa ”tor“, ”pancir“ i ”buk“, kao i za lovce MiG-29.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: