G. Milanovac: Odborik tužio svoju mesnu zajednicu

Odbornik u Skupštini opštine u Gornjem Milanovcu Branisav Brković iz Brđanapredao je tužilaštvu krivičnu prijavu protiv svoje mesne zajednice.

Izvor: Beta

Utorak, 02.02.2016.

07:55

Default images

Kako kaže, učinio je to zbog sumnje da je bilo neregularnosti prilikom priključivanja na vodovodni sistem.

On je naveo da je pre devet godina 87 meštana Brđana uplatilo po 1.370 evra za priključak na vodovodni sistem Rzav sa koga se vodom snabdeva Gornji Milanovac, kao i izgradnju razvodne mreže u selu.

Pošto nisu mogli svi da se priključe, zbog konfiguracije terena, i da bi se radovi nastavili, porošle godine je odlučeno da svi treba da uplate još po 160 evra, što su učinila 32 meštana, dok nekoliko preostalih građana tvrdi da je pare dalo "na ruke" članovima mesne zajednice.

"Prema mojim saznanjima 55 meštana je dalo pare na ruke članovima mesne zajednice o čemu nema nikakvih dokumenata, a izbor izvođača za kopanje kanala urađen je bez tendera", rekao je Brković i dodao da tih para nema ni na žiro računu, a kada se interesovao zašto se tako radi i gde su pare, odgovoreno mu je "ko si ti da to pitaš" zbog čega traži da to ispitaju nadležni organi.

Predsednik Saveta mesne zajednice u Brđanima Goran Kićanović za agenciju Beta je izjavio da je sve rađeno u skladu sa dogovorima i da za svaki dinar postoji dokumentacija i priznance.

On je dodao da je više od 1.000 metara razvodne mreže kopano ručno jer nije moglo mašinski, i da je plaćeno "na ruke" radnicima, a prema odluci Sveta mesne zajednice.

"Za ove radove nema projekat, jer bi njegova izrada koštala dva miliona dinara, a za toliko bi poskupelo dovođenje vode i odluka je da se radi na ovakav način" rekao je Kićanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: