"Izbori za pun mandat za sprovođenje reformi"

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je doneo odluku o vanrednim izborima kako bi aktuelna vlast imala pun mandat za sprovođenje reformi do odluke o članstvu u EU.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.02.2016.

22:14

Default images
Foto: Tanjug

On je za televiziju Hepi rekao da bi reformski procesi u Srbiji bili prekinuti "u pola" ako bi građani na izbore izašli 2018. godine.

"Idemo na izbore zato što je važno da imamo stalni tok reformi. Mi ćemo da uradimo sve da budemo primljeni u EU, ali čak i kada uđemo u Uniju, nećemo živeti bez problema. Neke zemlje koje su postale članice danas žive lošije nego ranije, ali je važno da mi dostignemo određene standarde u vladavini prava, da imamo stabilne finansije, to hoćemo zbog sebe", kazao je Vučić.

On je dodao da neće menjati politiku i da se ne plaši odlaska sa vlasti.

Govoreći o stabilnosti u regionu, premijer je ocenio da postoje oni kojima ne odgovara stabilna Srbija.

"Brine me stabilnost u regionu. Pogledajte Makedoniju, Crnu Goru, stanje u Prištini, BiH, a što bi onda Srbija bila stabilna", upitao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: