Iz stranke u stranku ne zbog sebe već zbog građana

Posle najnovijeg predizbornog transfera - kada je ceo opštinski odbor DSS-a u Surčinu prešao u SPS, akteri tvrde da su to uradili isključivo zbog građana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.02.2016.

20:18

Iz stranke u stranku ne zbog sebe već zbog građana

Stručnjaci poručuju da je na političkoj sceni sve više prelazaka iz jedne u drugu stranku, koji su iz čistog interesa, čak iako se taj interes ne ostvaruje odmah.

"Nije bitno ko vodi već kako vodi ako to dobro radi". Ovo za B92 rekao Nenad Stoicoski, doskorašnji član DSS, a sada SPS.

Eto predizborne mudrosti zbog koje je odlučeno da se pruži ruka s desne strane, a tu desnicu, leva strana je čvrsto stisnula.

Dosadašnji lider surčinskog DSS Stoicoski tvrdi da je, pre svega zbog predsednice opštine Vesne Šalović, ceo opštinski odbor prešao u socijaliste i da transfer još nije završen jer je, kako kaže, sve više članova zainteresovano za taj prelazak.

"DSS je partija desnog centra, a SPS je partija levica, ali imaju dve stvari koje ih čine jedinstvenim, povezuju, a to je državotvorna politika i nacionalni interes naših građana. To znači da nismo nešto mnogo promenili.

Profesor FPN-a Slaviša Orlović kaže da je prelazak iz jedne stranke u drugu sve manje uzrokovan programski i ideološki, a sve više zbog interesa.

"To pokazuje zašto su stranke institucije sa najnižim stepenom poverenja", dodaje Orlović.

Novi partneri u kabinetu predsednice opštine Surčin, objašnjavaju da ovo prekomponovanje nema veze sa prognozom izbornog rezultata i ne veruju da se tako šalje loša poruka glasačima.

Poručuju da se na lokalu birači pre svega opredeljuju za ličnosti, a ne program.
Šalovićeva kaže da je tokom svog četvorogodišnjeg mandata odbila brojne preletače, mada ne precizira kojih boja.

"Zaista je bilo odbijanja prijema, bilo je čak i razrešenih funkcionera koji su posle želeli da budu članovi SPS-a, pa ih nismo primili. Ovo jeste prvi put da smo prihvatili nekoga iz DSS i to smo učinili jer se radi o kvalitetnim ljudima i koji mogu da doprinesu razvoju naše zajednice", kaže Vesne Šalović.

U centrali DSS kažu da je Nenad Stoicoski postao socijalista, jer mu je predočeno da više neće voditi surčinski odbor DSS-a i da je sa njim preletelo samo par ljudi.
"Centrala DSS naravno to kaže, ali ja i moji saradnici smo odabrali kako da uradimo ono što je najbolje za naše građane", kaže Nenad Stoicoski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: