Jovanović: Neophodno okupljanje građanskih partija

Lider LDP Čedomir Jovanović ocenio je da je Srbiji pred izbore neophodno okupljanje demokratskih, građanskih, evropskih stranaka, organizacija i ljudi.

Izvor: B92

Nedelja, 17.01.2016.

14:13

Jovanović: Neophodno okupljanje građanskih partija
Foto: Tanjug

"Politički imperativ pred nama je stvaranje saveza koji bi artikulisao interese evropske Srbije, upristojio politički život zemlje, vratio u politiku najbolji deo društva i predstavljao protivtežu svemu što zemlju vuče u propast definisanu primitivizmom i nekompetencijom", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

"Izbori pred nama su prilika da Srbija počne da se transformiše u pristojno društvo u kakvom želimo i zaslužujemo da živimo", dodaje on.

Jovanović je dodao da raspisivanje izbora može biti prilika da se društvo presabere i odluči o tome šta i kako želi da postane, "pod uslovom da oni koji raspisuju izbore kažu zašto to rade i sa kakvom politikom stvarno na njih izlaze".

"Ako izbori ipak budu samo preraspodela moći u okviru vladajuće stranke, način da se 'šlepuju' kilavi odbori na lokalnim i pokrajinskim izborima, i posle ovih izbora, kao što je to bilo i posle izbora 2012. i 2014, dobićemo Vladu koja neće znati šta da radi sa svojim mandatom", naveo je Jovanović.

Lider LDP-a je ocenio da su oni koji vladaju Srbijom u poslednje tri godine pokazali samo limite, nesposobnost i neiskrenost u vođenju evropske politike za koju su dobili mandat na izborima, i "neporecivu sposobnost u vraćanje zemlje u eru sukoba, nestabilnosti, uništenih institucija i urušavanje demokratskih procedura".

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je ranije u toku dana, na sednici Glavnog odbora stranke, da je odlučio da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: