Pajtić: Vučićeva ostavka dobra vest za građane

Predsenik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da je dobra vest za građane odluka Vučića da "podnese ostavku na mesto predsednika Vlade Srbije".

Izvor: Beta

Nedelja, 17.01.2016.

12:52

Default images
Foto: Beta

"Vanredni parlamentarni izbori će pokazati i Aleksandru Vučiću i njegovom režimu da građani neće ćutati dok im se smanjuju plate, otimaju penzije, povećavaju porezi i cene", naveo je Pajtić u pisanoj izjavi.

Kako kaže, građani "neće mirno gledati kako se samo oni na vlasti bogate, kako od svojih smanjenih plata plaćaju privatne poslovne dogovore provučene kroz tajne ugovore i da neće pristati na ućutkivanje kritike, strahovladu i uništavanje institucija".

On je dodao da će DS na izbore izaći sa programom kojim će pokazati da se reforme mogu sprovoditi i nova radna mesta otvarati bez smanjivanja plata, bez štednje na građanima, bez ućutkivanja kritike i bez zloupotrebe vlasti.

"Čovek koji govori kako je 'pre godinu i devet meseci zatekao državu pred bankrotom' verovatno misli na ono što je sam ostavio u periodu svoje vlasti od 2012. do 2014. godine. Čovek koji, kada kaže 'da ne želi pogled u prošlost', misli samo na sopstvenu prošlost dok tuđu, falsifikovanu prošlost, već četiri godine koristi kao izgovor za sopstvenu nesposobnost, sada očekuje od građana još jednu šansu 'da se otarasi mangupa u svojim redovima'. Verovatno zato što prva četiri puta nije umeo dobro da ih izabere, a sada, peti put, to će uraditi baš kako treba", dodao je Pajtić.

Lider DS je dodao da je jedini problem to što je Aleksandar Vučić "već toliko puta u prethodne četiri godine obmanuo građane, da nema pravo ni od koga da traži da mu ikada više veruje".

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je ranije u toku dana, na sednici Glavnog odbora stranke, da je odlučio da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: