Vučić: Idemo na izbore

Lider SNS i premijer Aleksandar Vučić odlučio je na sednici Glavnog odbora SNS da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

Izvor: B92

Nedelja, 17.01.2016.

11:22

Vučić: Idemo na izbore
Foto: Tanjug

"Idemo na izbore, idemo u pobedu", rekao je Vučić, nakon čega je dobio dugačak aplauz članova stranke.

„Ne želim da ugrozim budućnost Srbije, troškovi će biti nikakvi ili manji nego ikada, a ja ću raditi u Vladi kao i do sada dok narod na izborima ne odluči“, dodao je on.

Kako kaže, „hoću da se razlikujemo od njih“.

Kada protivnici kažu da žele da se stvari menjaju naša je obaveza da pustimo narod da odluči“, naveo je premijer, ističući da je to revolucionarna odluka u odnosu na one koji su pre vlast držali „sa obe ruke“.

Nakon toga, Vučić je istakao da „se nikada nismo plašili volje naroda“. „Danas imamo prave partnere na svetu. Naučili smo ih da smo stabilno društvo, a poruka posle izbora treba da bude ista – šta god uradili, Srbija se neće zaustaviti u reformama“, kaže Vučić.

On navodi da je „dobro da budemo kritikovani i napadani, ali je dobro i da imamo jasan put odgovorne i jasne politike i to niko ne može da pobedi“.

Lider SNS je nakon toga od obornika SNS zatražio odlaganje skupštine stranke za 21. maj „kako im posle izbora u slučaju loših rezultata ne bi bio na teretu“ i kako bi zbog toga mogli da se izjasne.

Izbori pred nama biće veoma teški. Veoma, veoma teški. Potceniti protivnika pre izbora je velika glupost. Potceniti protivnika posle izbora je podlost. Moramo da pobedimo čista srca“, naveo je premijer

Vučić je nakon toga pozvao pripadnike svoje stranke da vode poštenu i dobru kampanju „jer građani Srbije će znati da izaberu“.

„Ne plašite se one narodne ’dva loša ubiše Miloša’. Kada pošteno izađete pred ljude i pokažete šta ste uradili, narod će znati da izabere“, rekao je Vučić i na kraju se odbornicima obratio sa „hrabro u promene, živela Srbija, živela Srpska napredna stranka“.

"I najbolji kompjuter ponekad zabaguje..."

Foto: Tanjug
„Prošlo je godinu dana od kako smo formirali Vladu Srbije. Vlada je formirana u teško vreme, kada smo zahvaljujući nesposobnosti onih koji su deceniju upravljali Srbijom bili pred kolapsom, bankrotom, kada smo imali najvišu stopu nezaposlenosti i kada su Srbijom upravljali tajkuni“, rekao je lider SNS i premijer Aleksandar Vučić na početku svog obraćanja.

Kako kaže, „radili smo marljivo, marljivije od bilo koga drugog, postali pouzdan partner i sačuvali odnose sa tradicionalnim prijateljima“.

„Tadašnja elita je svesno odbijala da ide napred, deset godina nije napravljen nijedan korak ka ključnim tačkama. Mi smo prve ozbiljne korake napravili. Bili smo u Briselu, niko nije rešavao taj gordijev čvor, iako se to Srbima nije dopadalo“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima i pored toga je SNS na KiM osvojila 52 posto glasova. „O uspesima Srbije govore svi iz sveta, pa i MMF koji je ’u njihovo vreme’ 2011. godine pobegao iz Srbije glavom bez obzira. Borimo se protiv korupcije, teško i naporno svakog dana. Tajkuni i kriminalci više ne upravljaju Srbijom“, rekao je premijer.

Vučić je nakon toga istakao da „i najbolji računar ponekad zabaguje pa mu je potrebno resetovanje, što ne znači da nije najbolji računar“.

On navodi da je Srbija danas „sidro i simbol stabilnosti“ i da mu se smeju kada kaže gde je slavio Novu godinu – „ovde u Srbiji, na svom radnom mestu“.

Kako kaže, „politika nije matematika i brojevi, politika je život“.

"Izbori zbog društvenog sukoba, a hoću da se zahvalim i našim mangupima"

Foto: Tanjug
Kako kaže, na izbore se ide kako bi se „razrešio društveni sukob koji blokira reforme“ i da je vladi potreban pun mandat „kako bi do 2020. dovršila započete reforme koje su Srbiju izvele na dobar i siguran put“.

Vučić je rekao da je Srbija od kako je SNS preuzela vlast u stanju latentnog društvenog sukoba.

Prema njegovim rečima, stranka i vlada koju je ona formirala nailaze na ogroman otpor upravo stoga što je nastojala da razbije blok koji su činili tajkuni, političari i kriminalci, kojima nije bilo u interesu da Srbija napreduje i da se bilo šta menja.

"Otpočeli smo sukob i sa njima i sa onima među nama kojima je vlast samo način za lično bogaćenje", rekao je Vučić. "Centar otpora i ovoj vladi i pristojnoj i naprednoj Srbiji i politici reformi su pripadnici bivše loše vlasti i lažne elite, koju je ta vlast stvorila i obezbedila im privilegije", rekao je Vučić i dodao da je taj "centar otpora" deset godina blokirao bilo kakve promene i napredak zemlje.

"Srbija je u stanju latentnog društvenog sukoba od kada je SNS preuzeo vlast i formirao vladu, jer smo rešili da razbijemo spregu političara, tajkuna, kriminala i korupcije", objasnio je Vučić.

Previše je u Srbiji, rekao je, onih koji su hteli da žive od svojih stavova a ne od svojih ruku, koji ničim osim političkim vezama nisu zaslužili ono što imaju, onih koji kradu", rekao je, aludirajući na političke protivnike, ali i na ljude iz sopstvene stranke koji su u nju ušli, kako je rekao, da bi ostvarili sve moguće privilegije.

"Namera da se preduzmu mere od koji su svi bežali, a pre svega one na ekonomskom planu, donela nam je u startu neprijatelje, ali sam ponosan što smo radili marljivo i vratili Srbiji ugled u svetu kakav nije imala u novijoj istoriji", podsetio je Vučić.

Srbija je dans na dobrom i stabilnom putu, ekonomski i politički, a to nam priznaju sve relevantne institucije i organizacije u svetu, poručio je Vučić.

On je rekao da je za pobedu potreban karaktera, a kad ima srca i karaktera onda neuspeh ne postoji, naveo je Vučić i poručio da Srbija do 2020. mora da bude uređena država na pragu Evrope, a bez društvenih sukoba koji su sada prisutni.

"Hoćemo društvo koje će da se odluči za težak rad, hoćemo da nam Srbija kaže da li hoće isto što i mi, i da pored mene ne stoje oni koji pričaju isto što i ja a rade ono što su radili oni pre mene", poručio je lider SNS.

"Hoću tim koji neće da se reklamira, nego da radi", poručio je partijskom članstvu i dodao: "I hoću da se zahvalim mangupima u našim redovima i pošaljem ih tamo gde pripadaju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

870 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: