"Podrška Tačiju u zamenu za ZSO? Nije tačno"

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je da srpski poslanici na Kosovu nisu zauzeli stav o tome da li će podržati Hašima Tačija za predsednika Kosova.

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2016.

12:17

Default images

On je takođe negirao da će Srpska lista podržati Tačija u zamenu z formiranje Zajednice srpskih opština.

"Još uvek ne postoje nikakvi uslovi da na predsedničkim izborima u februaru bilo koga podržimo od kandidata koji budu predloženi za predsednika Kosova. Imamo koalicioni sporazum sa DPK i DSK u kojem se ne obavezujemo da podržimo bilo kog kandidata za predsednika Kosova", rekao je Simić Tanjugu.

On je dodo da Srpska lista još nema zvaničan stav, da još nije razgovarala o tom pitanju sa kolicionim partnerima i da očekuje da će u narednom periodu razmotriti situaciju u kojoj se pre svega nalazi srpska zajednica, a zatim videti da li će moća da se da podrška nekom od kandidata za predsednika Kosova.

Simić je rekao da se u medijima pojavila spekulacija da će Srpska lista podržati kandidata DPK za predsednika Kosova u zamenu da se formira Zajednica srpskih opština što, kako je rekao, apsolutno nije tačno.

ZSO je međunarodni sporazum i Srpska lista očekuje da razgovara sa koalicionim partnerima kako bi utvrdili prioritete.

"Ali, pre toga želim da vidimo ko je ozbiljan kandidat i koji kandidat je prihvatljiv za srpsku zajednicu na toj poziciji", naveo je Simić.

Kosovska opozicija dale je rok Vladi Kosova da do 17. februara podnese ostavku i raspiše vanredne izbore, u suprotnom organizovaće svakodnevne proteste.

Sa druge strane, vladajuća većina namerava da pre 17. februara održi skupštinu i izaberu Tačija za presednika Kosova.

Protiv Tačija srpsko tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog ratnih zločina nad srpskim civilima, a da bi postao predsednik neophodni su i glasovi srpskih poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: