Protest u Beogradu: "Hoću Aleksin zakon"

Na beogradskom Trgu republike održan je protest podrške usvajanju Aleksinog zakona, nazvanog po tragično nastradalom Aleksi Jankoviću.

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2016.

18:02

Protest u Beogradu:

Aleksa Janković izvršio je samoubistvo pre četiri godine, skočivši kroz prozor stana u kom je živeo, nakon višemesečne fizičke i psihičke torture koju je doživljavao u školi "Sreten Mladenović Mika" u Nišu.

Aleksu je maltretirala grupa đaka iz njegove škole, a kako su svedočili njegovi roditelji, u to su se uključivali i ostali đaci, dok nastavnici ili nisu reagovali ili su reagovali na neadekvatan način.

Nakon slučaja koji je potresao celu zemlju, pred niškim sudovima pokrenut je postupak protiv trojice maloletnika zbog povreda nanetih vršnjaku, ali i protiv škole i direktorke.

loletnici su dobili maksimalne kazne za svoj uzrast - "vođa grupe", kako je nazivan u medijima, pojačan vaspitni nadzor šest meseci do dve godine, a dvojica dečaka po ukor suda.

Opširnije u videoprilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: