Niš: Požar u zgradi, stanar zadobio opekotine

Jedna osoba je povređena u požaru koji je oko 13 sati, zahvatio potkrovlje stambene zgrade na Vizantijskom bulevaru u Nišu.

Izvor: B92

Petak, 29.01.2016.

14:02

Default images
Tanjug

Nakon toga je ta osoba zbrinuta u Kliničkom centru u tom gradu.

Prema rečima lekara Hitne pomoći Dušana Gostovića, povređena osoba ima opekotine na licu prvog stepena i subjektivni osećaj gušenja, mada pri pregledu nisu otkrivene promene na plućima.

"Ekipe Hitne pomoći su na licu mesta pregledale osam stanara, a sedmoro njih nije imalo nikakve povrede osim što su bili veoma uznemireni", kazao je Gostović za Betu.

On je istakao da jedna ekipa Hitne pomoći još dežura pored višespatnice i to u slučaju da dođe do povređivanja vatrogasaca jer je izvesno da u stanovima zahvaćenim dimom i vatrom više nema stanara.

Gašenje požara na zgradi sa šest spratova još traje, ali je lokalizovan i na krovu se ne vidi otvoreni plamen.

Zbog gustog dima koji je zahvatio čitavu zgradu, vatrogasne jednice iz Niša morale su stanare da evakuišu uz pomoć specijalne platforme.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Vatrogasno-spasilačke brigade u Nišu spasli su osam osoba iz požara koji je izbio danas, u 12.50 časova, na 6. i 7. spratu zgrade u Ulici vizantijski bulevar broj 116. U gašenju požara učestvovao je 21 vatrogasac-spasilac, sa osam vatrogasnih vozila. Požar je brzo lokalizovan i sada je u toku dogašivanje. Na licu mesta je i patrola policije i ekipa hitne pomoći. Među spašenim osobama, jedna je zadobila opekotine i njoj je ukazana lekarska pomoć“, navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: