Tragikomedija: Glumac postao vozač, a nema dozvolu

Glumci Zaječarskog pozorišta Vujadin i Vladimir Milošević koji su, kako tvrde, dobili otkaze zbog učešća na protestu opozicije,odlukom suda vraćeni su na posao.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2016.

16:32

Tragikomedija: Glumac postao vozač, a nema dozvolu
Foto: B92

Prema novim rešenjima, nova radna mesta su im vozač i električar. Upravnik Zaječarskog pozorišta kaže da su to jedina slobodna mesta u pozorištu, a da su rešenja privremena.

U Zaječarskom pozorištu nova predstava, a stari glumci. Predstavu je i ovoga puta potpisao Vladimir Cerović, upravnik pozorišta, a scenario je urađen po istinitom događaju.

Glavni akteri priče su još jednom glumci Vujadin i Vladimir Milošević.

Oni su u martu prošle godine dobili otkaz, ali su odlukom suda vraćeni na posao. Međutim, dobili su nove uloge.

"Ja i dalje ne mogu da verujem da je Uprava pozorišta odlučila da nastavi da sa nama igra ovu igru. Ponuđeno mi je radno mesto vozača svih kategorija", kaže Vujadin Milošević.

"Konačno prilika da se pokažem kao tehničar rasvete, odnosno kao elektičar. Nemam komentar na sve to, posle sudske odluke koja je glasila da budem vraćen na radno mesto glumca", rekao je Vladimir Milošević.

Vladan Cerović, v.d. upravnika pozorišta, rekao je za B92 da su rešenja koja je potpisao privremenog karaktera, a da su radna mesta na koja su raspoređena jedina slobodna u ovom trenutku.
Foto: B92
Komentarišući svoju odluku iz marta prošle godine, upravnik Cerović je insistirao na tome da su Vujadin i Vladimir Milosevic dobili otkaz kao tehnološki višak, a ne zbog, kako su tada glumci tvrdili, učešća na protestu opozicije.

Bilo kako bilo, tek Vujadin jedan od retkih glumaca u zaječarskom ansamblu koji je završio pozorišnu akademiju.

Diploma ga tada nije sačuvala od otkaza, ali ovoga puta mu je, izgleda, pomogla da dobije radno mesto šofera.

"Imam diplomu, ali nemam vozačku dozvolu. Videćemo šta će biti epilog cele priče", navodi Vujadin Milošević.

"Ja nemam sreće kao Vujadin, nemam diplomu, ali imam vozačku dozvolu", dodaje Vladimir Milošević.

Do kada će se ova predstava igrati u Zaječarskom pozorištu neće odlučiti publika već, po svemu sudeći, kako tvrde glumci, koji najavljuju tužbe, ponovo pravosudni organi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: