Najmlađi heroinski zavisnik u Nišu ima 11 godina

Mladi u Srbiji sve ranije se odlučuju da probaju neki od narkotika. Nezvanično, najmlađi heroinski zavisnik u Nišu ima samo 11 godina.

Izvor: B92

Petak, 22.01.2016.

22:01

Najmlađi heroinski zavisnik u Nišu ima 11 godina
Ilustracija: Tanjug

To je podstaklo grupu roditelja da pokrene projekat "Dete, nemoj da se predaš".

Kako je živeti sa drogom, kako ona razara porodicu, kakav je život iza rešetaka. Autentične priče osuđenika, koji su prošli kroz pakao narkomanije, bez ulepšavanja, pred srednjoškolcima.

U interaktivnim radionicama do sada je učestvovalo više od hiljadu niških srednjoškolaca.

Radionice su deo projekta “Dete, nemoj da se predaš”, koji volonterski realizuje grupa roditelja sa željom da mladima ukažu na probleme savremenog društva, ali i načine da se zaštite od njih.

U ovom projektu, niški osnovci igraju predstavu "Dete, nemoj da se predaš". Glavna tema radionica koje su organizovane u osnovnim školama je vršnjačko nasilje.

Uz podršku Policijske uprave, Kazneno-popravnog zavoda, Centra za socijalni rad i Ministarstva prosvete, ideja je da u narednom periodu radionice budu organizovane i u školama van Niša.

Opširnije u videoprilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: