"Presuda Ivanoviću vetar u leđa ekstremistima"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da presuda Oliveru Ivanoviću daje "vetar u leđa ekstremistima na obe strane".

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2016.

16:33

Default images

"Izrečena u trenutku kada Albanci uslovljavaju nastavak pregovora, i kada Srbiji predstoje izbori, ova presuda daje vetar u ledja ekstremistima na obe strane i ni na koji način ne doprinosi nastavku procesa stabilizacije na Balkanu", naveo je Dačić u pisanoj izjavi, a saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je ocenio i da je presuda Ivanoviću još jedan dokaz da politika upravlja i pravom i pravdom u svetu.

"Onima koji stoje iza ove presude sasvim sigurno nije ni do mira ni do stabilnosti“, smatra Dačić.

Euleksovo sudsko veće, kojim je predsedavala rumunka Roksana Komša, izreklo je danas u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici Ivanoviću kaznu zatvora od devet godina zbog ratnih zločina počinjenih 14. aprila 1999. u tom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: