Vodič za džihadiste u EU: Nosite krstić oko vrata

Militanti koji se bore na strani tzv. Islamske države izdali su zastrašujući priručnik za potencijalne militante koji žive na Zapadu, piše Independent.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2016.

17:38

Vodič za džihadiste u EU: Nosite krstić oko vrata
Foto: Beta/AP, arhiva

Priručnik na engleskom jeziku ima 58 strana i može se pronaći na internetu, a u njemu se nalaze uputstva potencijalnim borcima ID kako da budu neupadljivi tajnim službama zapadnih zemalja dok planiraju nove terorističke napade poput onog u Parizu novembra 2015.

Njima se savetuje da nose negovane brade, da koriste “zapadnjačke” kolonjske vode i da se pretvaraju da su hrišćani tako što će nositi lančić s krstom oko vrata.

Priručnik pod nazivom “Bezbednosni vodič za usamljene vukove Mudžahedine” ne objašnjava samo kako izbeći zapadnjačke tajne službe, već i sugeriše nove potencijalne ciljeve koje treba napasti.

“Nema sumnje da danas, u vreme usamljenih vukova, braća na Zapadu moraju da znaju važne stvari o sigurnosti kako bi uspešno izvršili operacije”, stoji u uvodu priručnika.

“Smatramo da će naša braća koja ne govore arapski ove savete smatrati zanimljivim i da će im pomoći u njihovim blagoslovenim operacijama", dodaje se u priručniku.

Ekstremistima se preporučuju i napadi po klubovima kako bi glasna muzika i nedostatak izlaza stvorili dodatnu paniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: