Deca na KiM dobila paketiće iz Republike Srpske

Predsednik Odbora za pomoć Srbima sa KiM iz RS, Milorad Arlov, podelio je paketiće deci na odeljenjima pedijatrije i hirurgije bolnice u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2016.

23:17

Default images

Oko 1.100 novogodišnjih paketića, koji će do srpske Nove Godine biti uručeni deci širom Kosova i Metohije, pripremili su učenici OŠ "Jovan Cvijić" iz opštine Prijedor.

Arlov je uručivši poklone najmlađim pacijentima poželeo brzo ozdravljenje.

On je naveo da dok su u Mitrovici i Zvečanu žele da posete porodice Elene Rakić i Pavla Anđelkovića, kojima je Odbor za pomoć Srbima sa KiM iz Republike Srpske pomogao u lečenju, prikupivši više od 12.000 evra, koji će biti uručeni ovog meseca za lečenje u Kijevu.

Načelnik Dečjeg odeljenja bolice u Kosovskoj Mitrovici dr Zoran Savić zahvalio je na poklonu, podsetivši na prošlogodišnju novčanu donaciju za kupovinu opreme za ovo odeljenje.

Savić je kazao da preko Arlova pokušavaju da uspostave saradnju sa Dečjom klinikom u Banja Luci.

Mislim da ćemo narednih meseci doći do sporazuma. Razgovarao sam sa načelnikom Dečje klinike i u narednih par meseci nadam se da ćemo u Banja Luci sklopiti neki sporazum o međusobnoj saradnji”, kazao je Savić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić u ime lokalne samouprave zahvalio je na poklonima.

Nakon Kosovske Mitrovice, paketići će biti podeljeni deci u mestima Suvo Grlo, Banje, Osojane, Klina, Velika Hoča, Lipljan, Novo Brdo i Zubin Potok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: