"Greh Kapetana Dragana je što je pomagao Srbima"

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je odluka splitskog županijskog tužilaštva da optuži Dragana Vasiljkovića "skandalozna".

Izvor: Tanjug

Petak, 08.01.2016.

17:43

mc.rs

Linta je u saopštenju podsetio da je Dragan Vasiljković proveo 10 godina u pritvoru pre nego što je podignuta optužnica protiv njega, čime je, kako je rekao u saopštenju, prekršena Evropska konvencija za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

On je naveo da za optužbe koje se stavljaju na teret Draganu Vasiljkoviću u Haškom tribunalu i u Hrvatskoj niko nije dobio ni kaznu od 10 godina zatvora, zbog čega je, kako smatra, hrvatski sud, da je nezavisan i profesionalan, trebalo da mu ukine pritvor i omogući da se brani sa slobode.

Slučaj Dragana Vasiljkovića, smatra Linta, jeste jedan u nizu dokaza da je hrvatsko pravosuđe pristrasno i etnički motivisano, uz cilj da legalizuje lažnu tezu da su Srbi zločinci i agresori, a Hrvati oslobodioci i žrtve.

“Jedini greh Kapetana Dragana jeste u tome što je došao u Krajinu da pomogne Srbima da se odbrane od proustaškog režima Franje Tuđmana. To potvrđuje i činjenica da Haški tribunal nikad nije podigao optužnicu protiv njega za ratne zločine, niti je tražio da bude uhapšen“, rekao je Linta.

On je ukazao da, istovremeno, hrvatsko pravosuđe ne podiže optužnice protiv pripadnika hrvatskih oružanih snaga koji su naredili ili izvršili brojna mučenja ili ubistva srpskih civila i zarobljenika za vreme i posle hrvatskih zločinačkih akcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: