MO: Vojnici nisu bili angažovani kao konobari

Ministarstvo odbrane negiralo je pisanje pojedinih medija da su pripadnici Vojske Srbije bili angažovani kao konobari na dočeku Nove godine u Kruševcu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.01.2016.

13:23

Default images
Foto: Beta

U saopštenju se navodi da su bili angažovani u skladu sa propisanim procedurama za korišćenje intendantske opreme.

Radi se o davanju na korišćenje takozvanih kuhinja autoprikolica, u kojima se priprema hrana i topli napici pod visokim pritiskom, zbog čega je zabranjeno neovlašćeno rukovanje takvom opremom, objašnjavaju iz MO.

"Ističemo da su MO i Vojska Srbije na brojnim događajima izlazili u susret zahtevu organizatora i davali na korišćenje kuhinje autoprikolice. Samo je u toku 2015. godine takvih događaja bilo 11", piše u saopštenju.

Dodaje se i da su ti događaji bili različitog karaktera, kao što je humanitarna akcija Udruženja ratnih vojnih invalida u Kraljevu, sportska manifestacija "Lička olimpijada“ u Apatinu, osveštenje novosagrađene crkve u selu Ribaševina kod Užica, muzički festival "Hearts and Harmony“ u Somboru, proslava "Dana Nikole Tesle“...

Iz MO poručuju da je tačno da su kuhinje autoprikolice davane na korišćenje i na novogodišnjim dočecima u pojedinim gradovima i da Kruševac u tom smislu nije izuzetak.

Kažu i da je prilikom odobravanja takvih usluga bez naknade cilj da se pomogne organizacija događaja, ali i da se korišćenje kuhinje autoprikolice vrši u skladu sa propisima koji nalažu angažovanje osposobljenih vojnika, kako ne bi došlo do ugrožavanja sigurnosti građana koji prisustvuju događaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: