Đurić: Formiranje ZSO najvažnije u 2016.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da će u narednoj godini najvažnije aktivnosti biti formiranje Zajednice srpskih opština.

Izvor: B92

Sreda, 30.12.2015.

12:33

Default images
Foto: Beta

"U predstojećoj godini Zajednica srpskih opština mora da postane stvarnost i efikasan politički, socijalni i infrastrukturni servis građana Srbije na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić u Palati Srbija gde je predstavio rezultate Kancelarije u tekućoj godini i planove za narednu.

Đurić je ocenio da će Zajednica srpskih opština rešiti problem funkcionisanja srpskih institucija na Kosovu i stvoriti uslove za opstanak tamošnje srpske zajednice.

On je najavio i racionalizaciju trošenja budžetskih sredstava Srbije za korisnike na Kosovu, a precizirao je da je reč o takozvanom kosovskom dodatku i nadoknadama za radno neangažovane.

Kako je rekao, cilj je da sredstva dobiju oni koji stvarno žive na Kosovu i Metohiji, a ne oni koji "i čitavu deceniju" tamo nisu kročili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: