Novinar optužuje funkcionere za pritiske

Slobodni novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković izjavio je da su mu nepoznati počinioci polupali automobil zbog lokalnih funkcionera.

Izvor: B92

Nedelja, 20.12.2015.

15:33

Default images
Foto: Thinkstock

Kako kaže, to se dogodilo nakon što su ga lokalni funkcioneri označili kao "legitimnu metu", proglašavajući ga "stranim plaćenikom".

"Kao drastičan primer navodim gostovanje na lokalnom radiju pomoćnika predsednika opštine Jovana Daje, koji je tom prilikom je izjavio da sam strani plaćenik i da me finasira Soroš fondacija sa sedištem u Frankfurtu u Nemačkoj", rekao je Cvetković agenciji Beta.

On je ocenio da je to direktno pozivanje na "legitiman obračun sa stranim plaćenikom.

"Nisam spreman da ustuknem pred sistemski raširenom korupcijom i kriminalom koji urušava temelje našeg društva. Još uvek verujem u univerzalnu vrednost: da je moguće ubiti novinara, ali nije moguće ubiti istinu", naveo je Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: