Đacima i studentima uručena priznanja Agencije

Agencija za borbu protiv korupcije uručila je priznanja đacima i studentima, učesnicima konkursa na temu "Da li treba da budem hrabar da bih bio pošten".

Izvor: B92

Petak, 18.12.2015.

16:26

Default images
Foto: B92

Ovaj konkurs se održava šesti put a neke od poruka nagrađenih radova su "Šta se to u svetu dešava, da li se sve nepoštenjem rešava".

Đaci su, takođe, poručili i "Ako vidiš da neko mito prima nemoj se praviti da te to ne zanima", kao i da je "Lakše popiti lek i savladati nesanicu, nego biti pošten".

Uručujući nagrade, direktorka Agencije Tatjana Babić poručila je da su učešćem na tom konkursu đaci postali aktivni članovi društva, kao i da takvi Srbiji nedostaju.

Ona je istakla da đaci ne treba da slušaju poruku koja im stiže od starijih "da treba skretati pogled" ili "da biti pošten znači biti glup".

Ministar prosvete Srđan Verbić đacima je poručio da treba da se bore za ono u šta veruju, makar stajali i sami u toj borbi.

"Treba da ličnim primerom pokažemo koje su to prave vrednosti", rekao je Verbić.

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković poručio je đacima da ne treba da budu "nafurani na novac i priznanja" i da je najbitnije da u životu imaju prijatelje.

Nagrađenim za najbolje literarne radove i kratke filmove uručene su plakete i knjige. Među laureatima su đaci iz škola širom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: