"Ne znam kakav će 2016. biti svet, ali Srbija..."

Srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je Srbija postala predvidiv i racionalan partner i da će u 2016. godini biti na dobrom putu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.12.2015.

11:25

Default images
Foto: Tanjug

"Ne znam kakav će biti svet u 2016, ali znam kakva će biti Srbija. Srbija će biti na dobrom putu", rekao je Dačić na konferenciji britanskog časopisa Ekonomist "Svet u 2016" u beogradskom hotelu Metropol.

Istakao je da se sprovođenjem reformi Srbija bliži modernoj Evropi i modernom svetu.

"Evropska unija nije sama po sebi cilj, ali je idealan recept za Srbiju", rekao je Dačić.

On je kazao i da je Srbija učinila veliki istorijski korak unapred u procesu uključivanja u Evropsku uniju.

Osim toga, premijer Aleksandar Vučić je na istoj konferenciji poručio da Srbija u narednih pet godina neće biti ni blizu začelja Evrope.

Srpski premijer, međutim, kaže da se ni posle sedam godina ne vidi lagan i brz izlaz iz svetske krize, ali da je Srbija na dobrom putu ekonomskog oporavka.

"Znamo da ne možemo da se izvučemo iz globalne krize, jer smo mali, ali možemo da naučimo da se prilagodimo", rekao je Vučić.

Premijer je takođe kazao da odluka Američkih federalnih rezervi o povećanju kamatnih stopa neće dobro uticati na srpski javni dug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: