Hoće li se u Parizu dogovoriti o "spasu sveta"?

Ovaj dan može biti istorijski, ako se usvoji pakt o klimi koji je predložila Francuska, čiji su tekst dobili učersnici svetske konferencije o klimi u Parizu.

Izvor: B92

Subota, 12.12.2015.

16:23

Default images

Pakt predviđa da sve zemlje preduzmu korake u cilju smanjenja emisije štetnih gasova i da se međusobno pomognu u borbi protiv klimatskih promena.

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozvao je učesnike konferencije da daju sve od sebe da zaštite planetu, poručivši im da ih posmatraju milijarde ljudi.

“12 decembar 2015 može biti istorijski datum, važan datum u istoriji čovečanstva. 12 decembar može biti poruka života. Lično bih bio jako zadovoljan i osetio bih olakšanje, čak ponosan ako se ta poruka pošalje odavde, iz Pariza, koji je napadnut pre mesec dana. Dame i gospodo, Francuska vas zove da prihvatite pakt o klimi, prvi takav u istoriji. Retko kad imamo priliku u životu da zaista promenimo svet. Sad je imate i prihvatite je da bi planeta preživela i da sačuvamo čovrčanstvo. Živeo život”, rekao je francuski predsednik Fransoa Oland.

Na ulicama Partiza aktivisti su formirali crvenu liniju, kao simbol onoga što učesnici konferencije ne bi smeli da pređu ako zaista žele da sačuvaju planetu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: