Makedonija: Srbija da ukloni table sa oznakom BJRM

Makedonija traži od Srbije da odstrani table postavljene na deonici autoputa na koridoru 10 na kojima stoji skraćenica BJRM, umesto ustavnog imena Makedonije.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.12.2015.

21:33

Default images
Foto: Thinkstock

To je saopštilo makedonsko ministarstvo spoljnih poslova.

Na autoputu kod Vladičinog Hana postavljena je oznaka "autoput E75 – koridor 10 – Beograd – granica sa BJRM". Ta oznaka je postavljena na deonici u izgradnji na autoputa koji povezuje Srbiju i Makedoniju.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo je da je zahtev da se tabla ukloni prenesen ambasadorki Srbije u Skoplju Dušanki Divjak Tomić koja je bila pozvana na sastanak u to ministarstvo.

Na tom sastanku je, navode u Ministarstvu spoljnih poslova Makedonije, zatraženo od srpskih vlasti da tablu s natpisom BJRM zamene novom na kojoj će da stoji ustavno ime Republika Makedonija.

"Očekujemo pozitivan odgovor od naših kolega iz Srbije u duhu doborosusedskih odnosa", kažu u tom ministarstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: