Šef UNMIK-a osudio napade na Kosovu

Šef Misije UN na Kosovu (UNMIK) Zahir Tanin osudio je napad u Goraždevcu i izrazio zabrinutost zbog incidenta u povratničkom selu Srbobran kod Istoka.

Izvor: Beta

Utorak, 08.12.2015.

12:06

Default images
Foto: B92

"Oštro osuđujem ovaj ozbiljan napad u kojem je oštećena imovina i spomenik. Takvi incidenti pogađaju čitavu srpsku zajednicu na Kosovu i rizikuju podrivanje poverenja u opštu bezbednost i odnos zajednica", rekao je Tanin u pisanoj izjavi.

On je pozvao vlasti da brzo istraže incidente u Goraždevcu i Srbobranu i privedu počinioce pred lice pravde, dodaje se u saopštenju.

U ponedeljak, 7. decembra u 2.40 ujutro nepoznate osobe demolirale su spomenik žrtvama NATO bombardovanja u Goraždevcu, a pucano je i na kuću Saše Petrovića u čijem kupatilu je pronađen jedan od pet ispaljenih metaka.

Nepoznate osobe pucale su u ponedeljak uveče iz vatrenog oružja na prodavnicu Dane Simonović u povratničkom selu Srbobran kod Istoka u Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: