Novinarka B92: Izjava koja obeležava jedno vreme

Novinarka B92 Zlatija Labović kojoj je ministar Bratislav Gašić uputio seksističku izjavu zbog koje je smenjen, kaže da je to izjava koja obeležava jedno vreme.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.12.2015.

14:58

Default images
Foto: YouTube/Screenshot

"Verujem da smo zabeležili jednu istorijsku izjavu koja će obeležiti jedno vreme", kaže novinarka B92.

Ona kaže da je bila u šoku kada je ministar rekao da "voli novinarke koje ovako lako kleknu", ali i da se nije osetila usamljeno.

"Ministar takav odnos već mesecima pokazuje prema kolegama sa B92 izbegavajući postavljena pitanja i bežeći od mikrofona. Zvao me sinoć da se izvinjava i nije lagodno kada vas ministar nazove oko 23 sata, ali pre svega nije ni pristojno. Ali nisam ni očekivala pristojnost - pokazao je šta misli o novinarima i ženama", kaže ona.

Zlatija Labović kaže da nije očekivala tako nešto kada se trudila da ne zasmeta kolegama snimateljima.

"Razmišljala sam profesionalno ne očekujući od nekoga koga su odabrali građani Srbije da može ovakvom upadicom da me ponizi kao ženu i kao novinara, koji je u tom trenutku bio na poslu", kaže ona i dodaje da je dobila podršku mnogih kolega, pre svega od svoje medijske kuće B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: