"Obranje aviona komplikuje razgovore o Siriji"

Rusko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je da je incident u kojem je Turska oborila ruski vojni avion otežao mirovne razgovore o Siriji.

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2015.

13:38

Default images

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je za Asošiejtid pres da je incident, u kojem su poginula dva pripadnika ruskih snaga, zategao ranije dobre odnose Rusije i Turske i "otežao razgovore u Beču".

Ona je rekla da je Moskva odlučna da druge strane pristanu na listu terorističkih grupa u Siriji pre sledeće runde razgovora. Bez toga, rekla je ona, nema zajedničkog delovanja u Siriji.

Savetnik ruskog predsednika rekao je juče da je ostvaren napredak u sastavljanju liste, dok je Zaharova rekla da Moskva ne postavlja vremenski rok do kada bi sporazum trebalo da se postigne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: