Obama: Turska ima pravo da se brani

Američki predsednik Barak Obama stao je danas u obranu prava Turske da se brani, ali i apelovao na smanjenje tenzija između Turske i Rusije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.12.2015.

11:18

Default images
Foto: Tanjug

"Mi svi imamo zajedničkog neprijatelja, a to je Islamska država i želim da se svi fokusiramo na tu pretnju", rekao je predsednik SAD.

Obama, koji se danas na marginama konferencije Ujedinjenih nacija o klimi u Parizu sastao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, rekao je da je Turska saveznica NATO i da ima pravo da se brani, prenela je agencija AP.

"SAD podržava pravo Turske da brani sebe i svoj vazdušni prostor", istakao je američki predsednik, dodavši: "Razgovarali smo i o tome kako Turska i Rusija mogu da zajedno rade na deeskalaciji tenzija i pronalaženju diplomatskog načina za razrešenje problema."

Obama je dodao i da su Sjedinjene Američke Države veoma zainteresovane za unapređenje svoje vojne saradnje sa zvaničnom Ankarom.

Obama je na razgovoru sa Erdoganom takođe pohvalio Tursku zbog toga što je velikodušno prihvatila sirijske izbeglice i dodao da je granična bezbednost pojačana.

Turski predsednik Erdogan je nakon razgovora sa Obamom izjavio da njegova zemlja želi da izbegne tenzije sa Rusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: