Davutoglu: Rusija hoće da prikrije da je...

Rusija optužbama bez osnova, da Turska ilegalno uvozi naftu od ID, pokušava da prikrije da je povredila turski vazdušni prostor, kaže premijer Ahmed Davutoglu.

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2015.

10:29

Default images
Foto: Beta, AP

"Ne može se prikriti povreda turskog vazdušnog prostora neosnovanim optužbama protiv Turske", poručio je Davutoglu, prenosi AP.

On je pozvao Rusiju da zadrži otvorene vojne i diplomatske kanale za dijalog kako bi se sprečilo da se ponove incidenti poput onoga kada je oboren ruski avion, istakavši da ruski stav pretvara krizu u Siriji u "krizu između Rusije i Turske".

"Moramo sesti i razgovarati za stolom umesto da iznosimo neosnovane optužbe", rekao je Davutoglu na konferenciji za novinare uoči zvanične posete severnom Kipru, prenosi Rojters.

Predsednik Rusije Vladimir Putin optužio je ranije Ankaru da je oborila ruski avion da bi zaštitila isporuke nafte koju Islamska država šalje u Tursku.

Međutim, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponudio je ostavku ukoliko se dokaže da su te optužbe tačne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: