Akcija "Van Dam", hapšenja Albanaca u Italiji i PR

Kosovska i italijanska policija su u zajedničkoj akciji uhapsile četiri osobe osumnjičene za umešanost u terorizam, prenosi RTS.

Izvor: RTS

Utorak, 01.12.2015.

11:02

Default images

Kosovska policija je potvrdila hapšenje jedne osobe na Kosovu, dok elektronski mediji u Prištini navode da su ostale tri osobe uhapšene u okrugu Breša, u Italiji.

U akciji pod nazivom "Van Dam", u okolini Đeneral Jankovića na Kosovu, uhapšena je osoba S. I.

Oni su, takođe, pretili papi Franju i bivšem ambasadoru SAD na Kosovu, a hvalili su i nedavne napade na Pariz, prenose italijanski mediji.

Tokom dela akcije pretresanja objekta u Jankoviću policija je zaplenila dva pištolja, puške tipa karabin, kao i elektronsku opremu i druge predmete koji mogu biti u vezi sa slučajem. U konsultaciji sa tužiocem, protiv osumnjičenog su preduzete sve potrebne istražne radnje.

Prištinski mediji navode da su sa akcijom u Italiji, ukupno uhapšene četiri osobe, osumnjičene za podsticanje na džihad, a nije isključeno da su navodno pripremale atentat i na papu Franju.

"Mozak" terorističke grupe je bio na Kosovu, dok su otale tri osobe u Italiji, gde žive duže vreme. Traga se za još nekoliko osoba u Breši, Vićenci i Peruđi.

Italijanska policija je istragom došla do podatka da je ova grupa objavila nekoliko fotografija na društvenim mrežama sa oružjem. Prema preliminarnoj istrazi, četiri osumnjičene osobe pripadaju ekstremistima takozvane Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: