"Tenzijom hoće da izbegnu Specijalni sud za OVK"

Porast tenzija na Kosovu je pokušaj da se određene ličnosti spasu od suđenja pred Specijalnim sudom za zločine OVK, navodi politički analitičar Arben Ahmeti.

Izvor: Beta

Utorak, 01.12.2015.

08:56

Default images

"U suštini vi politiku ne vidite kao umetnost rešavanja problema, već kao umetnost izbegavanja zatvora za bilo koji zločin. Ovo nije kriza zarad principa, niti za sporazume niti za Republiku. To je računica za spas od Specijalnog (suda)", napisao je Ahmeti na svom profilu na Fejsbuku.

Ahmeti istakao da "uplašenima" u institucijama i opoziciji sada neko nudi spas od Specijalnog suda u razmenu za konstruktivnost.

"Koliko god nepravičan bio Specijalni sud, odsustvo lične odgovornosti i držanje taocem jednog naroda u cilju spasavanja ličnosti se ne može tolerisati", navodi Ahmeti.

On dodao i da među poslanicima vlasti i opozicije ima poslanika koji imaju integritet i koji su do sada mogli da se distanciraju od upotrebe policije za jedno u suštini do kraja političko pitanje.

"Nada da će (američki državni sekretar) Keri rešiti unutrašnji sukob je sramotna. On ne dolazi niti će se angažovati za jedno tako beznačajno pitanje", ocenio je Ahmeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: