Dačić: Urušavanje vlade traje nekoliko godina

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, govoreći o navodima da se u Srbiji sprema državni udar, da su pokušaji rušenja Vlade permanentni.

Izvor: Beta

Utorak, 01.12.2015.

21:17

Default images
Foto: Beta, arhiva

"To nije novo, urušavanje vlade traje nekoliko godina, kroz razne izmišljene afere, nijedna ne doživi epilog, tako i sa ovom aferom. Važno je da stabilnost nije ugrožena", kazao je Dačić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Dačić je naveo da je važno da se Ministarski savet OEBS-a održava u Beogradu i da to predstavlja sliku Srbije u svetu.

Dačić je rekao da će u Beogradu, od 2. do 4. decembra, boraviti 46 ministara spoljnih poslova i da će se oni sastati s predsednikom Vlade i predsednikom Srbije, ali da će biti održani neki od najvažnijih pojedinačnih sastanaka svetskih zvaničnika.

Upitan o susretu ministra spoljnih poslova Turske i Rusije, Dačić je kazao da ne zna da li će se to dogoditi, ali da taj susret očekuje i dodao da je izvesno da će se sastati ministri Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Sergej Lavrov i Džon Keri.

Upitan o navodima ambasadora Rusije u Srbije Aleksandra Čepurina da očekuje da OEBS obaranje ruskog aviona u Turskoj oceni kao "akt agresije", Dačić je kazao da nema takve inicijative i da, ako se ona pokrene, sa tim mora da se saglasi i Turska, jer se odluke u OEBS-u donose konsenzusom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: