Arena čeka OEBS, spremni paprika i pečenje

Pod budnim okom policije, kapije Arene su se otvorile, 88 delegacija i hiljade organizatora zauzeće mesta u dvorani koja će se prvi put od gradnje cela grejati.

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2015.

18:23

Default images

"Mi smo faktički spremni da počnemo! Sve je završeno, sve je izgrađeno, Arena je spremna i danas se otvorila za prijem svih delegata", navodi Danijel Nikolić iz Organizacionog odbora Samita OEBS-a.

Dodatnih 6000 stolica, 430 vozača, osam autobuskih linija - sve to mora da funkcioniše kao sat kada dođu najviše zvanice čije su prethodnice već stigle. Na usluzi će im biti više od 2000 ljudi i - tradicionalno gostoprimstvo.

"Pripremljena je zaista posebna kuhinja, po čemu smo poznati - paprika na razne načine, jagnjeće pečenje i mislim da ćemo ostaviti dobar utisak. Trudili smo se da izvučemo i neka stara jela, koja su pomalo zaboravljena, ali su karakteristična za naše krajeve", dodaje Nikolić.

Karakteristična će za naredne dane biti i saobraćajna gužva - saobraćajna policija najavljuje da će Bulevar Zorana Đinđića biti potpuno zatvoren oko Arene, a da će povremeno biti zatvaran auto-put od i do Aerodroma i koridor do centra grada, kada tamo budu išle delegacije.

"Očekujemo da te obustave ne traju duže od 15 do 20 minuta i da neće dolaziti do značajnijih zastoja u saobraćaju. Šta je savet za Beograđane, kako da se prevoze narednih dana? Maksimalno koristiti javni gradski prevoz, s obzirom da putnički automobili doprinose da zastoji budu još veći", kaže saobraćajni policajac.

Putničke automobile već su daleko od zgrada parkirali stanovnici obližnjih blokova. Zbog bezbednosti, ispražnjeni su parkinzi oko Arene.

Je l vam smeta ova gužva?

"Ne, zašto? Mislite na policiju? Neka ih, oni nas čuvaju!"

A gužve u kraju?

"Ma ne, neće nam smetati, samo da sve bude dobro i zdravo da prođe", kaže jedan od Beograđana koji stanuje blizu Arene.

A kada sve prođe, Arena mora za samo četiri dana da se vrati u prvobitno stanje. Domaćini se nadaju da će gosti u koferima iz Beograda poneti dobre utiske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: