Turska uputila u Rusiju avion sa telom pilota

Turska je u Rusiju uputila avion sa telom pilota koji je ubijen kada su turske vazduhoplovne snage prošle nedelje oborile ruski vojni avion.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2015.

10:16

Default images
Foto: Beta/AP

Kako su javili turski mediji, avion sa telom Olega Peškova je, krenuvši na specijalni let, napustio aerodrom u Ankari i uputio se ka Rusiji, prenela je turska drzavna agencija Anadolija, ne iznoseći više detalja.

Njegovo telo je proteklog vikenda prebačeno iz Sirije u južnu Tursku, a potom avionom u Ankaru, navodi AFP.

U incidentu koji se dogodio 24. novembra, dva pilota koja su se nalazila u ruskom avionu Su-24, nakon što su letelicu oborili turski lovci F-16, katapultirala su se i spustila padobranom na zemlju na sirijskoj strani granice.

Peškov je ubijen u još nerazjašnjenim okolnostima, dok je drugi pilot Konstantin Murahtin, spasen nepovredjen i dao je izjavu za ruske medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: