Rašković napustio SDSS, Pupovac: Neka vrati mandat

Izabrani poslanik SDSS Mirko Rašković podneo je danas pisanu ostavku na članstvo u toj stranci zbog sukoba sa stranačkim vrhom.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.11.2015.

19:10

Default images

To su novinarima u Kninu potvrdili predsednik SDSS-a Vojislav Stanimirović i potpredsednik stranke Milorad Pupovac koji je rekao da očekuje da Rašković vrati mandat stranci, koja je na izborima osvojila sva tri mandata srpske nacionalne manjine.

"Postoje ozbiljne indicije da je reč o organizovanoj pljački mandata jedne male stranke. Te indicije ćemo još jednom proveriti i ako se utvrdi da za njih ima osnova, mi ćemo se obratiti nadležnim državnim organima", rekao je Pupovac.

Stanimirović je rekao da su stigli u Knin na sastanak stranke i da su hteli da čuju od Raškovića ko ga to ucenjuje.

"Nećemo imati priliku jer je pismenim putem istupio iz stranke. Ovo nije raskol u SDSS-u. Imaćemo jedan mandat manje i nastaviti da radimo", rekao je Stanimirović.

Do sukoba sa stranačkim vrhom došlo je pošto je Rašković na konsultacijama kod predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o novom mandataru došao sam, iako je stranka dogovorila da ih predstavlja Milorad Pupovac i da podršku levoj koaliciji premijera Zorana Milanovića.

Rašković je novinarima rekao da je od predsednice tražio zaštitu od političkih pritisaka i napomenuo da podršku za sastavljanje vlade nije dao nijednoj političkoj opciji, odnosno da će to učiniti kad vidi ko je skupio većinu za sastavljanje vlade.

Na pitanje da li pritisci dolaze iz SDSS, on je odgovorio da bi se "moglo tako reći", ali nije govorio o imenima.

Zbog njegovog poteza počele su spekulacije da se Rašković priklonio desnoj Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: