Dragišić: Vučić ugrožen, povukao mačka za rep

Profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić izjavio je da je bezbednost premijera Vučić veoma ugrožena, ali da je on dobro obezbeđen.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.11.2015.

16:47

Default images

Osim toga, on je istakao da je premijer ugrožen „imajući u vidu politički i istorijski trenutak u kome se Srbija nalazi“.

"Građani Srbije nemaju razloga ni za kakvu paniku. Mislim da je premijer sasvim dobro obezbeđen i da oni koji namereaaju da ga ugroze u tome neće uspeti", rekao je Dragišić i naveo da svi koji se bave operativnom bezbednošću države znaju da je Vučić svakako veoma ugrožen.

On je naveo da građani Srbije nemaju razloga da brinu za premijera i zato što ga štiti država koja je jaka i koja ide u dobrom pravcu.

"Oni kojima se to ne sviđa mogu samo da se ljute", dodao je on.

Povodom najave ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da će biti pojačane mere bezbednosti premijera, Dragišić kaže da će se možda nešto promeniti u proceduri, ali i navodi da su mere koje se preduzimaju u zaštiti štićenih ličnosti tajne.

"U konkretnom slučaju, te mere se neće objavljivati. Ono što je važno to je da se informacije o tome ko namerava da ugrozi bezbednost premijera koje budu dobijene od uhapšenog koji je opservirao stan premijera iskoriste za onaj najvažniji prsten bezbednosti, a to je obaveštajna bezbednost", rekao je Dragišić.

Dragišić objašnjava da je premijer veoma ugrožen imajući u vidu politički i istorijski trenutak u kome se Srbija nalazi, navodeći da je Vučić "pokrenuo lavinu i povukao mačka za rep" i krenuo u borbu protiv organizovanog kriminala.

"Politika koja se u Srbiji vodi je ugrozila mnoge finansijske interese tajkuna i organizovanog kriminala. To su sve opasni ljudi kojima je Vučić pomrsio račune i oni i te kako imaju želju da Srbiju vrate u haotično stanje", naveo je Dragišić.

On je dodao da je Srbija danas pred otvaranjem pregovora sa EU i da ide ka Uniji, te da građani treba da znaju da EU zapravo znači uređenu i stabilnu državu.

"Ne bismo dobili otvaranje poglavlje da je situacija drugačija. U uređenoj državi nema prostora za korupciju i organizovani kriminal, sa te strane dolazi ugrožavanje", rekao je Dragišić.

Geopolitički, kako navodi, Srbija je jasno orijentisana prema EU i značajan je faktor stabilnosti na Balkanu, a u međunarodnim krugovima svakako da postoje oni koji računaju na Balkan kao na krizno područje.

"Ako se Balkan stabilizuje, Evropa ostaje bez značajnog kriznog područja koje se može iskoristiti u svakoj situaciji", naveo je Dragišić.

Prema njegovim rečima, često se poredi ono što je Zoran Đinđić pokušao 2003. da uradi pa nije uspeo s reformskim poduhvatima u kojima Vučić danas uspeva.

"Treba imati u vidu da je Srbija 2015. mnogo jača država nego Srbija iz 2003. Danas postoji političko jedinstvo u okviru vlade", rekao je Dragišić, navodeći da danas u Srbiji ne postoje formacije koje se nalaze izvan kontrole vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: