"Svaki put kad se Vučić vrati, nešto se desi"

Srbija je ozbiljna i stabilna država u kojoj će se nastaviti sa radom sve dok bude podrške građana, poručila je predsednica parlamenta Maja Gojković.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.11.2015.

09:47

Default images
Foto: Beta, AP

Govoreći o jučerašnjim događajima, optužbama lista Kurir i saslušanju premijera Srbije, ona je za TV Pink rekla da je "zanimljivo" to što se, svaki put kada se premijer vrati iz neke značajne posete, kao što je bila poslednja u Kini, dešavaju "ovakve i slične stvari".

"Očito je da nekome smetaju uspesi koje ova vlada postiže i pokušavaju da uzdrmaju Srbiju", navela je ona.

Gojkovićeva je rekla i da se juče dogodio ozbiljan pokušaj destabiilzacije države, te da očekuje da se što pre sprovede istraga i da se sa konkretnim nalazima oglasi Tužilaštvo.

U očekivanju da će premijer, kako je rekla, možda, večeras na Javnom servisu izneti više saznanja o svim događajima, Gojkovićeva je primetila da, nažalost, jedan mali deo javnosti ne želi da shvati tu poruku i ne prave razliku između "slobode govora, slobode kritike premijera i njegovih saradnika sa lažima i opasnim optužbama poput toga da smo mi kriminogena država, da premijer ulazi u neke podrume i preti ljudima".

Gojković evaje rekla da ne razume ljude kojima je to, kako je rekla, smešno, te da ipak većina građana u Srbiji podržava Vučića i SNS.

"Privođenje osobe koja je motrila na kuću premijera i porodice znači da je neki širi krug obezbeđenja reagovao", kaže Gojkovićeva i dodaje da to pokazuje koliko je Srbija spremna.

Gojkovićeva je rekla i da ne želi da prejudicira o kojim je sve tu krivičnim delima reč, jer o tome, dodala je, treba da brinu nadležni organi.

Primetila je, međutim, da druge televizije, kako je rekla, nisu obraćale pažnju na to da se u Srbiji dešava pokušaj destabilizacije, o čemu je "trebalo da obaveste građane, a ne da dozvole da se njihovo informisanje svede na čitanje najjeftinijeg dnevnog lista u zemlji koji objavljuje neistine".

"Ipak, građane nije moguće prevariti, jer oni znaju zašto su glasali za SNS prvi put i posle na vanrednim izborima", rekla je ona.

Govoreći o predstojećem samitu OEBS koji će 3. i 4. biti održan u Beogradu, Gojkovićeva kaže da će taj skup na najvišem nivou proći bez ikakvih problema.

Srbija će, dodala je, biti centar svetske diplomatije i na to smo izuzetno ponosni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: