"Telo ruskog pilota biće predato Rusiji"

Telo poginulog pilota stiglo je u Tursku odakle će biti prebačeno za Rusiju, izjavio je turski premijer Ahmet Davutoglu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.11.2015.

10:04

Default images
Foto: Beta/AP

On je naveo da se sa telom postupa u skladu sa pravoslavnim običajima, preneo je Rojters.

Davutoglu, koji je jutros održao konferenciju za štampu pre odlaska za Brisel na sastanak sa liderima Evropske unije na temu izbeglice, istakao je i da bi, s obzirom na to da u Siriji deluju različite koalicije sa različitim ciljevima, mogli da se dese novi incidenti poput obaranja ruskog aviona, ukoliko ne bude intenzivirana razmena informacija i koordinacija.

U utorak je u Siriji oboren ruski bombarder Su-24. Obojica pilota uspela su da se katapultiraju, međutim jedan pilot je u vazduhu ubijen od strane terorista koji su pucali sa zemlje, dok je drugi uspeo da se spasi.

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je tada da je avion oboren raketom tipa vazduh-vazduh, ispaljenom sa turskog aviona F-16 iznad sirijske teritorije i pao u Siriju, četiri kilometra od granice sa Turskom.

Ruski predsednik je nazvao ovaj incident „nožem u leđa“ od strane saučesnika terorista. Ministarstvo odbrane je saopštilo da će sada sve akcije ruske avijacije biti izvođene pod zaštitom sistema S-400 i krstarice "Moskva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: