"Sporazum bi trebalo da uspori priliv izbeglica"

Dogovor Evropske unije s Turskom trebalo bi znatno da uspori priliv izbeglica u Hrvatsku i dovede do uklanjanja ograde na granicama, barem što se Slovenije tiče

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2015.

22:58

Default images
Foto: Beta, arhiva

To je izjavio hrvatski premijer Zoran Milanović.

"Mislim da će to usporiti priliv, to neće ođednom stati, ali će ići polako", rekao je Milanović posle samita EU-Turska na kojem je postignut dogovor o financijskoj pomoći Unije Turskoj u zamenu za pomoć u rešavanju izbegličke krize.

Milanović je izrazio uverenje da će, ako Turska bude ispunjavala postignuti dogovor, doći do uklanjanja barem ograde koju je Slovenija postavila na granici s Hrvatskom.

"Meni te ograde i smetaju, ali na kraju krajeva to njihova stvar. Mislim da će ih Slovenija 100 posto maknuti, a za Mađarsku ne znam", rekao je Milanović, prenela je Hina.

Čelnici EU i Turske postigli su u Briselu sporazum o akcionom planu prema kojem će Turska dobiti pomoć od tri milijarde evra, a zauzvrat će pomoći zaustavljanju izbegličkog i migrantskog talasa prema Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: