Santos osudio ubistvo venecuelanskog opozicionara

Predsednik Kolumbije Huan Manuel Santos izjavio je da bi ceo svet trebalo da osudi ubistvo venecuelanskog opozicionog lidera.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2015.

23:35

Default images

"Ono što se dogodilo u Venecueli zaslužuje osudu celog sveta", rekao je Santos tokom posete Monteriji u severnoj Kolumbiji, istakavši da za to ubistvo ne postoji opravdanje.

On je izrazio nadu da će taj slučaj biti temeljno istražen i da će odgovorni biti izvedeni pred sud.

Ankete pokazuju da bi socijalisti mogli, prvi put u proteklih 16 godina, da izgube većinu u venecuelanskom parlamentu, a približavanje značajnog glasanja podstiče strahove od političkog nasilja.

Prošle nedelje je 43 ljudi ubijeno, a na stotine ranjeno u protestima opozicije širom zemlje, podseća francuska agencija.

Kolumbija i susedna Venecuela odavno su u napetim odnosima, a do najnovijeg pojačanja tenzija je došlo u avgustu, kada je Venecuela zatvorila delove granice sa Kolumbijom i deportovala više od 1.000 Kolumbijaca.

Jedan od lidera opozicione Demokratske akcione partije (DAP) Luis Manuel Dias ubijen je u sredu uveče tokom predizbornog skupa, u poslednjem u nizu nasilnih incidenata tokom predizborne kampanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: