Uhapšen Kurti i još 95 lica - ima povređenih

Kosovska policija je nakon protesta u centru Prištine uhapsila 95 lica, među kojima i lidera samoopredeljenja Aljbina Kurtija.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2015.

20:34

Default images
Foto: Tanjug

Prema rečima portparola kosovske policije Bakija Keljanija, tom prilikom povređena su četiri demonstranta, kao i dva policajca.

Kako kaže, pojedinci su se opirali hapšenju i policija je bila napadnuta prilikom upada u prostorije Samoopredeljenja. Osim toga, on navodi da je policija postupila po pravilima i nalogu tužilaštva.

"Policija Kosova sa svojim relevantnim jedinicama preduzela je mere da bi pred lice pravde izvela gospodina Kurtija, što je i suština poternice koja je za njime raspisana. Kada su pripadnici policije stigli kod sedišta Samoopredeljenja naišli su na demonstrante koji su ometali službena lica da vrše svoju dužnost", istakao je Keljani.

Portparol policije je rekao da su demonstranti napali policiju.

Ta lica su uhapšena ispred i u prostorijama sedišta Samoopredeljenja, rekao je Keljani i dodao da su demonstranti bacali petarde i druga pirotehnička sredstva na policiju, pa je zbog toga uhapšen ovoliki broj lica.

"Privedeno je 95 lica kojima se uzimaju izjave i oni će biti dalje procesuirani. Kao posledica nasilja koje se dogodilo ispred zgrade Samoopredeljenja, kao i unutra, bilo je četvoro povređenih među demonstranatima i dva teže povređena policajca", rekao je portparol kosovske policije.

Posle protesta pokreta Samoopredeljenje u centru Prištine, gde je večeras trebalo da bude održana centralna proslava dana albanske zastave koja je zatim otkazana, život se odvija normalno.

Pripadnici policije još su raspoređeni jedino oko policijske stanice u Prištini, zgrade tužilaštva i u blizini sedišta pokreta Samoopredeljenje, dok je manji broj demonstranata primećen u okolnim ulicama, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Policijske snage su pod punom opremom za razbijanje demonstranata, a zatvorene su i ulice koje vode ka tužilaštvu i sedištu Samoopredeljenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: