Zaječar: Da li ima epidemije šuge?

U Zaječaru je poslednjih mesec dana sve više dece i odraslih zaraženih šugom.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2015.

17:30

Default images
Foto: B92

Lekari kažu da ne pamte kada su poslednji put imali svakodnevno pacijente sa ovom zaraznom bolešću.

Šuga je poznata kao bolest siromaštva i loših higijenskih uslova i navika, kažu stručnjaci.

U poslednjih mesec dana, ne prođe dan da se kožnom lekaru zaječarskog doma zdravlja ne javi bar nekoliko pacijenata sa simptomima jakog svraba, a za koje se pregledom otkrije da su zarazeni šugom.

Suge ima, kaze doktorka Ružica Ristić, načelnik dermatovenerološka službe u svim slojevima stanovništva ali i među školskom decom.

Zog toga je higijena podignuta na viši nivo u svim školama.

Šuga je bolest koja se prenosi direktnim kontaktom sa obolelim i u slučaju da je samo jedan član porodice zaražen neophodno je da svi ukućani istovremeno budu pod terapijom.

Koliko je tačno zaraženih šugom u Zaječaru, ali i u celoj Srbiji, se ne zna, ali ono što je uznemiravajuće, kažu lekari zaječarskog zdravstvenog centra, da broj obolelih svakodnevno raste.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: