Dopune Zakona o sprečavanju diskriminacije

Vlada Srbije usvojila je danas dopune Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2015.

11:56

Default images

Ovim izmenama se sprečava diskriminacija tih osoba koje, zbog prirode svoje invalidnosti-telesnih ili senzornih oštećenja ili bolesti, nisu u mogućnosti da se svojeručno potpišu.

Ovim predlogom omogućava se upotreba pečata koji sadrži podatke o ličnom identitetu ili sa ugraviranim potpisom, kod obavljanja različitih poslova i ostvarivanja prava u situacijama kada je to potrebno, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Na sednici je usvojena i Uredba o monitoringu kvaliteta derivata i biogoriva, koja, kako je navedeno, predstavlja značajan korak u daljoj implementaciji direktiva vezanih za kvalitet goriva.

Njenom primenom obezbeđuje se da se na osnovu propisanog broja uzoraka proveri da li je kvalitet u skladu sa propisanim, čime se obezbeđuje zaštita potrošača i omogućava kontrolu i nadzor na svim mestima u lancu distribucije.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Fisklanu strategiju za 2016. godinu sa projekcijama za 2017. i 2018. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: