"Skupština radi na unaprđenju kontrole"

Skupština Srbije permanentno radi na unapređenju kontrole. izjavio je potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2015.

09:56

Default images
Foto: Tanjug

On je naveo da je u parlamentu osnovana Budžetska kancelarija koja će pomagati narodnim poslanicima prilikom nadzora procesa donošenja i realizacije budžeta.

Kako je navedeno u saopštenju, Marinković, koji je učestvovao na Regionalnoj konferenciji o korišćenju IPA fondova Evropske unije i nadzoru trošenja budžetskih sredstava, rekao je i da su ovakve regionalne inicijative veoma korisne u cilju pomoći vladama u regionu u ispunjenju berlinske i bečke agende - posebno u oblasti infrastrukture i energetike.

Dvodnevnoj konferenciji na Jahorini prisustvovalo je više od 20 poslanika iz zemalja u regionu, a Srbiju su predstavljali ministarka za EU integracije Jadranka Joksimović, potpredsednici Skupštine Marinković i Veroljub Arsić i narodni poslanici Katarina Šušnjar i Ljubiša Stojmirović.

Konferenciju je organizovvala Regionalna mreža parlamentarnih odbora za EU integracije, finansije i ekonomiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: