Gojković: Nisam osramotila Srbiju nigde

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da Srbiju nije osramotila nigde gde je bila, pa ni u Iranu, gde je tokom zvanične posete nosila hidžab.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2015.

00:16

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Gojković je za "Politiku" rekla da je Iran zemlja koja, uprkos velikim pritiscima, nije priznala samoproglašenu državu Kosovo i koja je mnogim gestovima pokazala poštovanje srpskih državnih interesa, te da je zato prilikom posete Teheranu odlučila da stavi hidžab, koji je dobila iz Novog Pazara.

"Na taj način sam želela da pokažem koliko cenimo njihov stav", rekla je Gojković.

Ona je navela i da je radila u najboljem interesu svoje države, a da je medijski linč, kome je zbog toga bila izložena, nije iznenadio jer, kako je navela, "to smo mi".

"Ja svoju zemlju nisam osramotila nigde gde sam bila, pa ni sada, i drago mi je što je naš premijer Aleksandar Vučić, iako je u Kini, našao vremena da mi pruži podršku", rekla je Gojković.

Predsednica parlamenta je nedavno u zvaničnoj poseti Teheranu odenula jedan od striktnijih odevnih predmeta hidžab, iako je po protokolu marama bila dovoljna da pokrije glavu. Nakon toga su usledile kritike, da je Gojković preterala, osramotila Srbiju i povredila sve one Iranke koje se bore za veća prava žena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: