Uhapšen advokat zbog afere Petrobras u Brazilu

Brazilska policija saopštila je večeras da je uhapsila advokata jednog od osumnjičenih za korupcionašku aferu državne naftne kompanije Petrobras u Brazilu.

Izvor: Beta

Petak, 27.11.2015.

21:43

Default images

Policija je navela da je Edson Ribeiro priveden na međunarodnom aerodromu u Rio de Žaneiru po dolasku iz Majamija.

Ribeiro je advokat bivšeg direktora Petrobrasa Nestora Servere. Protiv njega se vodi istraga jer se sumnja da je uticao na svedoke kako ne bi svedoćili protiv Servere.

Nekoliko predstavnika vladajuće Laburističke stranke sumnjiči se za prikrivanje više od 1,2 miliona dolara mita koji je ;Petrobras ;dao stranci od 2008. do 2010. godine.

Ta afera izazvala je krizu u Brazilu gde su ranije ove godine organizovani masovni protesti protiv predsednice Brazila Dilme Rusef, iako se ona ne nalazi na spisku osumnjičenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: