Nariškin ne sme u EU, Rumunija ne misli tako

Ministarstvo inostranih poslova Rumunije stalo je u odbranu posete predsednika ruske Dume Sergeja Nariškina.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.11.2015.

21:11

Default images
Foto: Beta/AP

Nariškin se nalazi na listi ruskih zvaničnika kojima je zabranjen ulazak u Evropsku uniju.

Rumunsko ministarstvo je istaklo da se ta lista ne donosi na međunardone susrete.

Nariškin je danas stigao u Rumuniju da bi prisustvoavo sastanku Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, preneo je AP.

Ministarstvo insotranih poslova saopštilo je da je Rumunija "obavezna" da dozvoli Nariškinu da uđe u Rumuniju, jer na osnovu zabrane putovanja koju je donela EU, "ograničenja se ne odnose na situacije u kojima državni zvaničnik ima obaveze prema međunarodnom zakonu, koji proizilazi iz multilateralnih sporazuma koji obezbeđuju privilegije i imunitet".

Nariškin se kasnije obratio članovima rumunskog Senata, a rumunski poslanici koji predstavljaju ukrajinsku zajednicu istupili su u parlamentu da bi protestovali u trenutku dok je on držao govor.

Oni su nosili transparent na kome je pisalo: "2008-Gruzija, 2014-Ukrajina, ko je sledeći? Putine dosta."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: